Happy Family

Lediga Familjehem

Här publicerar vi löpande lediga familjehem

Om du är intresserad av något av familjehemmen nedan, kontakta vår familjehemskonsulent Peter för matchning. 

Peter S grön bakgrund.jpg
Välkommen att kontakta mig 

Peter Skånberg
Familjehemskonsulent
070 - 777 62 46
peter.skanberg@abilitycare.se
Lediga familjehem hos Ability

Konsulentstött familjehem, Uppsala tätort 

Familj bestående av man född -67, kvinna född -73 samt biologiska barn. Paret har lång erfarenhet av jour- och familjehemsuppdrag och haft flera uppdrag tillsammans. Familjehemmet har även erfarenhet av ensamkommande barn. Till vardags arbetar kvinnan som psykiatriker i Uppsala och mannen är egenföretagare. Som personer är familjehemmet kärleksfulla, rättvisa och uthålliga. Familjehemmet är noga med att alla barn, oavsett om de är placerade eller biologiska får samma uppmärksamhet och inkluderas i familjen. Till vardags är familjen aktiv i natur, reser och umgås inom familjen med diverse aktiviteter. Familjen tar emot pojkar och flickor, från åldrarna 12 och uppåt.

Konsulentstött familjehem, Norrtälje

Par i 60-årsåldern med ursprung i Afghanistan. Är efter 30 år i landet väl integrerade i landet och har ett brett nätverk av egna barn och vänner. Paret har tagit emot flertalet skyddsplaceringar med inslag av heder, barn med omsorgsbrister i hemmet samt ensamkommande. Mannen i familjen arbetar som läkare i Norrtälje och kvinnan är hemma på heltid som familjehem. Familjen bor i ett radhus i centrala Norrtälje, med närhet till förskola och skola, vårdcentraler och diverse aktiviteter. Familjen har inga djur eller hemmavarande barn. Familjen tar emot barn och ungdomar, pojkar och flickor i skolåldern och uppåt.

Konsulentstött familjehem, Sala

Erfaret familjehem bestående av kvinna född -75, man född -72 med vuxna biologiska barn. Familjehemmet har över 10 års erfarenhet av uppdrag och har tagit emot placeringar med omfattande problematik som skyddsplaceringar, psykisk ohälsa, NPF-diagnoser, missbruk, omsorgssvikt hos föräldrar samt utåtagerande beteende. Familjehemmet har hög tillgänglighet i hemmet då kvinnan är hemma på heltid och mannen jobbar deltid som skolbusschaufför. Familjehemmet är varma, kärleksfulla och inkluderande samt uthålliga. Familjehemmet är beläget i Sala med närhet till goda kommunikationer, skola och särskola, badhus och sjukvård samt allt annat en stad kan erbjuda. Kan ta emot placering omgående och på kort varsel. Tar emot barn i åldrarna 4-10

Konsulentstött jourhem, Väddö

Familj bestående av man och kvinna i 60-årsåldern. Paret har lång erfarenhet av jour- och familjehemsuppdrag och varit verksamma i över 20 år. Både mannen och kvinnan finns i hemmet på heltid. Som personer är familjehemmet kärleksfulla, rättvisa och uthålliga. Familjehemmet är vana med jouruppdrag och att hantera den akuta fasen vid ett omhändertagande, omplacering eller andra traumatiska upplevelser. Familjen har hundar och katter. Familjen har generellt medgivande som jourhem från kommun. Familjen bor i en stor villa i Väddö, Norrtälje, ett lugnt område med lantligt läge. Bostaden ligger utanför tätort där det finns förskola och skola, aktiviteter och vårdcentral. Jourhemmet tar emot barn och syskon i åldrarna 0-12.

Konsulentstött familjehem/behandlingsfamilj, Bålsta

Par i 40-årsåldern med lång erfarenhet av familjehemsuppdrag och uppdrag som behandlingsfamilj. Paret tagit emot barn och ungdomar med missbruksproblematik, kriminalitet, psykisk ohälsa och NPF-diagnoser. Paret har även haft flertalet skyddsplaceringar. Kvinnan i familjen är hemma på heltid, men är utbildad jurist och mannen arbetar som skolkurator och har tidigare arbetat som polis. Familjen är utbildad i MTFC/TFCO. Familjen bor i Bålsta, Håbo kommun i en stor villa med flertalet rum. I närheten till hemmet finns skolor, vårdcentraler och aktiviteter samt kommunikationer till större städer. Familjehemmet är djurfritt och allergivänligt. Familjen tar emot pojkar och flickor i skolåldern och uppåt. Kan ta uppdrag som behandlingsfamilj.

Konsulentstött familjehem, Strängnäs

Par i 50-årsåldern med erfarenhet av flera uppdrag och kontaktfamilj och familjehem. Familjehemmet är erfaren i placeringar med NPF-diagnoser, socialt nedbrytande beteende och omsorgsbrister i hemmet. Paret är lugna, uthålliga och flexibla inför situationer som kan uppstå. I familjen finns en hund och en katt. Familjehemmet är beläget i Strängnäs kommun med närhet till kommunikationer, skola och särskola, badhus och sjukvård samt föreningsliv. Kan ta emot placering omgående och på kort varsel. Familjen tar emot pojkar och flickor i åldrarna 10 år och uppåt.

Konsulentstött familjehem, Sundbyberg

Mer info kommer.