top of page

Lediga Familjehem

Här publicerar vi löpande lediga familjehem

Lediga familjehem hos Ability
Uppdaterad senast 2023-09-25

Pälsdjursfritt familjehem i Uppsala
 

Gift par, 45 respektive 52 år. Kvinnan jobbar på sjukhuset som undersköterska och mannen är hemma på heltid. 
Paret har lång erfarenhet och haft jour-och familjehemsplaceringar sedan 2011. Paret är mycket lugna, varma, kärleksfulla och omsorgsfulla personer. 

Paret bor i ett lugnt villaområde, strax utanför centrala Uppsala. De har även erfarenhet av skydd och hedersuppdrag och NPF-diagnoser. Familjehemmet kan ta emot barn och syskon i åldrarna 13-20.

Erfaret familjehem i Uppsala tätort utan pälsdjur

Par i 60-årsåldern med lång erfarenhet som jour- och familjehem. Familjehemmet är erfaren i placeringar med NPF-diagnoser och heder och skydd. Mannen hemma på heltid. Paret är lugna, uthålliga och flexibla inför situationer som kan uppstå. Paret talar svenska och arabiska.

Familjehemmet är beläget i Uppsala tätort med närhet till kommunikationer, skola och särskola, badhus och sjukvård samt föreningsliv. Kan ta emot pojkar och flickor över 12 års ålder.

Jourhem på Väddö med generellt medgivande från kommun

Familj bestående av man och kvinna i 60-årsåldern. Paret har lång erfarenhet av jour- och familjehemsuppdrag och varit verksamma i över 20 år. Både mannen och kvinnan finns i hemmet på heltid. Som personer är familjehemmet kärleksfulla, rättvisa och uthålliga. Familjehemmet är vana med jouruppdrag och att hantera den akuta fasen vid ett omhändertagande, omplacering eller andra traumatiska upplevelser. Familjen har hundar. 

 

Familjen bor i en stor villa i Väddö, Norrtälje, ett lugnt område med lantligt läge. Bostaden ligger utanför tätort där det finns förskola och skola, aktiviteter och vårdcentral. Jourhemmet tar emot barn och syskon i åldrarna 0-10.

Erfaret familjehem/jourhem på landet utanför Uppsala med möjlighet till en vuxen hemma på heltid

Gift par i 60-års åldern. Kvinnan arbetar som timanställd inom barnomsorg och kan vara hemma på heltid om uppdraget kräver det. Mannen driver en fotoaffär. Bor i villa på landet utanför Uppsala. 19-årig son som nyligen flyttat hemifrån. Har 16-årig flicka som är vårdnadsöverflyttad. En familj med mycket tålamod och hög grad av omsorg. Har varit familjehem i drygt 10 år. Kan ta emot flicka 6-15 år i första hand som jour.

Engagerat och kärleksfullt familjehem i Hofors
 

Gift par 42 respektive 54 år, har två gemensamma barn, en pojke f -15, en flicka f -09 samt en familjehemsplacerad
pojke f-14.

Familjen bor i ett hus i centrala Hofors. Familjehemmet har goda kunskaper kring NPF-diagnoser samt heder och skyddsplacering.

Kvinnan jobbar som elevassistent på 80 % och mannen arbetar som bussförare.

Familjehemmet önskar ta emot ett barn i åldrarna 3-8 år. De kan även ta emot skyddsplaceringar.

En av familjehemsföräldrarna har möjlighet att vara hemma på heltid i samband med placering.

Familjehem Uppsala/Björklinge för tonåring

Par i 30 års ålder med erfarenhet från två placeringar. Bor i villa 30 minuter norr om Uppsala. Hundar och höns. Mannen arbetar som ungdomscoach och kvinnan som skolkurator. Har en 17-årig flicka placerad. Lugna och tålmodiga personer med tid, struktur och engagemang för att ta emot en ungdom 15-20 år som behöver stöd i att få ordning på sin vardag. Goda referenser från tidigare uppdrag.

Bild1.jpg

Erfaret familjehem i Uppsala som kan ta emot flicka eller syskonpar 6-10 år som jourhem.

Gift par i dryga 60 års ålder som varit familjehem i ca 15 år. Kvinnan hemma på heltid och mannen arbetar inom måleri. Aktiva inom frikyrka. Bor i ett radhus i utkanten av Uppsala. Skola på gångavstånd från hemmet. Ett aktivt par som är varma och pedagogiska och med stor erfarenhet av omsorg av barn och ungdom med stora behov. Har en mindre hund. Kan ta emot en flicka 6-10 år eller ett syskonpar i samma ålder.

Erfaret och resursstarkt familjehem i Ockelbo
 

Par i 60-årsåldern med fyra vuxna barn, fem barnbarn samt två familjehemsplacerade flickor f-16 och 06.

Paret är mycket varma, kärleksfulla och uthålliga. Familjehemmet har stor erfarenhet av jour- och familjehemsuppdrag och har haft ca 40 uppdrag sedan 2014. Paret har även erfarenhet av skydd och hedersuppdrag och NPF-diagnoser. Paret har jourgodkännande och gått på utbildningen "Ett hem att växa i".
Kvinnan finns i hemmet på heltid. 

Familjehemmet bor i ett stort hus i centrala Ockelbo. De önskar ta emot ett barn/en ungdom i åldern 12-20 år och helst flickor.

Om du är intresserad av något av familjehemmen nedan, kontakta våra familjehemskonsulenter för matchning. 

Nils Ö.jpg
Välkommen att kontakta oss

Nils Öström
Familjehemskonsulent/Verksamhetschef
073 - 209 59 16
nils.ostrom@abilitycare.se
Ladan_Moussavian_Ekman-39.jpg
Ladan Moussavian-Ekman
Familjehemskonsulent 
073 - 516 50 49
ladan.ekman@abilitycare.se 
Om Nils:
Socionom. 30-års erfarenhet av kommunal- och konsulentstödd familjehemsvård.
Om Ladan:
Socionom. 25-års erfarenhet av kommunal- och privat tjänst.
bottom of page