Happy Family

Lediga Familjehem

Här publicerar vi löpande lediga familjehem

Vill du få en notis när vi publicerar nya lediga familjehem?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan! 

Lediga familjehem hos Ability
Uppdaterad senast 2022-03-22

Erfaret familjehem, Västerås

 

Familjehem utanför Västerås som består av familjehemsföräldrar i 55 års åldern samt deras pojkar f -10 och f 11. Familjen har lång erfarenhet av att vara familjehem och får mycket goda referenser från tidigare uppdragsgivare.

En av familjehemsföräldrarna är hemma på heltid. De har erfarenhet av barn med NPF-diagnoser och har tagit emot flera barn med omfattande svårigheter så som omsorgbrist, trauma mm.

Deras pojkar har varit placerade sedan de var små och är nu vårdnadsöverflyttade.

I samhället där de bor har de ett omfattande nätverk av vänner och släkt. På fritiden tycker de om att vara ute i naturen och har en husbil som de ibland åker ut med.

Familjehemmet vill ta emot barn mellan 6–10 år.

I familjen finns också en katt.

Konsulentstött familjehem

Par i 50-årsåldern med erfarenhet av flera uppdrag och kontaktfamilj och familjehem. Familjehemmet är erfaren i placeringar med NPF-diagnoser, socialt nedbrytande beteende och omsorgsbrister i hemmet. Paret är lugna, uthålliga och flexibla inför situationer som kan uppstå. I familjen finns en hund och en katt. Familjehemmet är beläget i Strängnäs kommun med närhet till kommunikationer, skola och särskola, badhus och sjukvård samt föreningsliv. Kan ta emot placering omgående och på kort varsel.

Konsulentstött familjehem, Norrtälje

Par i 60-årsåldern med ursprung i Afghanistan. Är efter 30 år i landet väl integrerade i landet och har ett brett nätverk av egna barn och vänner. Paret har tagit emot flertalet skyddsplaceringar med inslag av heder, barn med omsorgsbrister i hemmet samt ensamkommande. Mannen i familjen arbetar som läkare i Norrtälje och kvinnan är hemma på heltid som familjehem. Familjen bor i ett radhus i centrala Norrtälje, med närhet till förskola och skola, vårdcentraler och diverse aktiviteter. Familjen har inga djur eller hemmavarande barn. Familjen tar emot barn och ungdomar, pojkar och flickor i skolåldern och uppåt.

Konsulentstött familjehem, Uppsala tätort 

Familj bestående av man född -67, kvinna född -73 samt biologiska barn. Paret har lång erfarenhet av jour- och familjehemsuppdrag och haft flera uppdrag tillsammans. Familjehemmet har även erfarenhet av ensamkommande barn. Till vardags arbetar kvinnan som psykiatriker i Uppsala och mannen är egenföretagare. Som personer är familjehemmet kärleksfulla, rättvisa och uthålliga. Familjehemmet är noga med att alla barn, oavsett om de är placerade eller biologiska får samma uppmärksamhet och inkluderas i familjen. Till vardags är familjen aktiv i natur, reser och umgås inom familjen med diverse aktiviteter. Familjen tar emot pojkar och flickor, från åldrarna 12 och uppåt.

Konsulentstött familjehem, Sala

Erfaret familjehem bestående av kvinna född -75, man född -72 med vuxna biologiska barn. Familjehemmet har över 10 års erfarenhet av uppdrag och har tagit emot placeringar med omfattande problematik som skyddsplaceringar, psykisk ohälsa, NPF-diagnoser, missbruk, omsorgssvikt hos föräldrar samt utåtagerande beteende. Familjehemmet har hög tillgänglighet i hemmet då kvinnan är hemma på heltid och mannen jobbar deltid som skolbusschaufför. Familjehemmet är varma, kärleksfulla och inkluderande samt uthålliga. Familjehemmet är beläget i Sala med närhet till goda kommunikationer, skola och särskola, badhus och sjukvård samt allt annat en stad kan erbjuda. Kan ta emot placering omgående och på kort varsel. Tar emot barn i åldrarna 4-10

Om du är intresserad av något av familjehemmen nedan, kontakta våra familjehemskonsulenter Eva och Nils för matchning. 

Eva Y porträtt till hemsidan.jpg
Välkommen att kontakta mig 

Eva Yamba Yamba
Familjehemskonsulent
073 - 516 50 49 
eva.yambayamba@abilitycare.se
Nils Ö.jpg
Välkommen att kontakta mig 

Nils Öström
Familjehemskonsulent/Verksamhetschef
073 - 209 59 16
nils.ostrom@abilitycare.se
Om Eva: 
Socionom, Marte meo-terapeut, handledare i socialt arbete. Lång erfarenhet av familjehemsvård inom både kommunal och privat verksamhet.
Om Nils:
Socionom. 30-års erfarenhet av kommunal- och konsulentstödd familjehemsvård.